BLOGG
Grenna Glass - egentillverkad glass
Grenna Glass - egentillverkad glass

170830 - ÅRETS MATENTREPRENÖR

På väg hem från jobbet ringer det ett okänt nummer. Ytterligare en försäljare, tänker man då. Men nej, vad fel man hade. Det var en representant från Länsförsäkringar som berättade att vi vunnit pris som Årets Matentreprenör i Jönköpings Län! Som blixt från klar himmel, vi visste knappt att tävlingen fanns, och desto mindre att vi var nominerade. Tydligen är det nån privatperson som tyckt att vi att just vi var förtjänta av detta pris, och tagit sig tid att skriva ner och skicka in en nominering på oss på Grenna Glass. En oerhörd ära!

 

150518 - DET HÄR MED "EGEN TILLVERKNING"

Att tillverka egen glass ligger verkligen i tiden, och överallt verkar det poppa upp nya glasstillverkare, vilket verkligen är jättekul! Allt som ökar intresset för glass och framförallt egentillverkad glass tycker vi är bra. Men vi behöver nog reda ut det här begreppet "egen tillverkning". För oss på Grenna Glass innebär det att man tillverkar allt från grunden, att man köper in riktiga jordgubbar, blåbär och hallon till bärsmakerna, att man använder sig av riktigt vaniljpulver till vaniljglassen osv. Vi kokar till och med vår egna flädersaft till vår flädersmak Fläderlätta Citronkyssar!

Men vi känner ju till genvägarna man kan ta. Vi skulle i princip kunna köpa in färdig jordgubbsglass i pulverform, blanda den med vatten eller mjölk i glassmaskinen, och vips har man gjort sin "egna" jordgubbsglass. Smidigt, effektivt, tråkigt och framförallt så långt ifrån hantverk man kan komma. Så nästa gång ni läser eller hör att glassen är "egentillverkad", fråga HUR de har tillverkat den :)

 

140128 - VEGAN IS THE NEW BLACK

Riktig glass är gjord på riktig grädde, har man ju lärt sig sen barnsben. Men behöver det vara så? Finns det inga andra vägar att gå? Tänk om man är laktosintolerant? Tänk om man inte gillar grädde? Som att svära i kyrkan :)

Förra året började vi experimentera med lite mer veganvänliga ingredienser, och det var ju otroligt kul! Och gott blev det, och de veganer vi träffade på blev överlyckliga. I några smaker skippade vi all grädde och mjölk och gjorde sorbeter, dock utan ägg. I vissa smaker tillsatte vi istället kokosgrädde och mandelmjölk, och det blev super! Så i år kommer vi satsa ytterligare på detta nya spår! Är du nyfiken nu? Be isåfall din lokala butik att ta in just dessa smaker! Du kommer inte bli besviken :)

130819 - UPPSKATTA KAOSET

Mitten av juli, högsommar och knappt något moln på himlen sedan midsommar. Glassen går åt snabbare än vi hinner tillverka, känns det som. Återförsäljare ringer, de behöver mer glass! Nu!

Att jobba i glassbranschen innebär väldigt mycket att göra under en kortare period, och man kan inte räkna med någon längre semester under sommarmånaderna. Men det viktiga är att uppskatta kaoset. Uppskatta att så många vill ha just vår glass. Uppskatta att den redan är slut i den butik som vi fyllde på förra veckan. Detta har vi på Grenna Glass försökt fokusera på denna sommar, och även de dagar då solen gassat utanför, vännerna åkt och badat och man själv just tappat ut 5 liter grädde på golvet, så har vi valt att se på det från den ljusa sidan. Det kunde ju varit honung :)

TIPSA OSS OM DIN FAVORITSMAK

maila till mail@grennaglass.se och tipsa oss

om en smak du tycker vi ska prova att göra!

 

 

VILL DU BLI ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kul! Hör av dig till oss så hjälper vi dig igång!

 

 

--------------------------------------------------

GRENNA GLASS AB

 

Brahegatan 41

563 32 Gränna

070-425 4026

mail@grennaglass.se

--------------------------------------------------

 

ÅRETS MATENTREPRENÖR

Jönköping län 2017

 

ÅRETS ENTREPRENÖR

Gränna 2017